11 oktober 2021 till 17 oktober 2021 kl. 00.01-15.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

LittFORS - Vindelälvens litteraturfestival

Det är en festival som sträcker sig från Sorsele till Vindeln och inom biosförområdet Vindelälven-Juhttátahkka. Festivalen bygger på samarbete mellan olika kommuner, bibliotek, föreningar och företag.

Arrangörerna beskriver LittFORS såhär:

Vi tror på litteraturen, skrivandet och berättandet som identitetsskapande, något som stärker människors samhörighet och gemenskap, och skapar förståelse för varandras och andras livsvillkor. Vi vill att LittFORS genom litteraturen ska föra människor och orter samman och ge plats för de berättelser som bottnar här. Det är en festival som vi vill ska forsa fritt mellan de etablerade och publicerade berättelserna, till de som ännu inte är skrivna. En festival för litteratur såväl som för skrivandet.

Festivalen 2021 har temat Lust och Nöd.