Besöksmål och aktiviteter

Njut av mäktiga Mårdseleforsen Länk till annan webbplats.

Vid Mårdseleforsens naturreservat kan du njuta av storslaget landskap där urskogen möter älven samt studera stenhällar som bär spår från istiden.

Upplev fartfylld forsränning Länk till annan webbplats.

Upplev ett hisnande äventyr bland vågorna i en av Europas sista orörda älvar – Vindelälven. Forsknäckarna och Wilderness Adventure bjuder på äventyr.

Vindelns biosfärsområde   Länk till annan webbplats.

2019 blev Vindelälvsdalen från fjäll till kust utnämnt till biosfärområde. Områdets yta sträcker sig från gränsen till Norge och följer Vindelälvens utbredning.

Cykla eller vandra på Isälvsleden Länk till annan webbplats.

Populära Isälvsleden mellan Vindeln och Åmsele bjuder på vacker natur format av Inlandsisen.

Vindelforsarnas naturreservat Länk till annan webbplats.

Vindelforsarna vid Vindeln är ett av Vindelälvens allra största och mäktigaste forslandskap.

Utförsåkning Buberget Länk till annan webbplats.

Välkommen till Vindelns traditionsrika vintersportanläggning. Totalt finns fem nedfarter och fyra liftar varav en är en barn-/ knapplift.

Spela golf på Granöbygdens GK Länk till annan webbplats.

I centrala Granö svänger du av från Blå Vägen och en bit uppe i skogen ligger en vacker skogshed som omger golfbanan med sina nio hål.

Idrottsanläggningar

På Fritidscentrum kan du bland annat åka skridskor, spela fotboll, innebandy och bordtennis. Eller varför inte testa karate eller pröva skytte i skyttehallen.

Paddla kanot i Åmans sjösystem  Länk till annan webbplats.

Från mitten av 1800-talet och fram till 1967 var Åman en viktig flottningsled för timmer. Nu kan du uppleva vattenleden från kanot och övernatta i kojorna längs sträckan.

Vindelns bibliotek

Vindelns kommunbibliotek är ett meröppet bibliotek. Det betyder att biblioteket är tillgängligt sju dagar i veckan, 50 veckor per år mellan, klockan 06.00-22.00

Vindelns simhall Länk till annan webbplats.

I Vindelns simhall ligger vid Renforsskolan. Simhallen är liten med ett brett utbud för barn och vuxna. Simhallen erbjuder även en cafeteria.

Hembygdsgården   Länk till annan webbplats.

Hembygdsgården är vackert belägen på »Brånet«, där gamla Degerfors by tidigare låg. Området består av ett 15-tal byggnader, de flesta från tidigt 1800- tal.

På Visit Vindelns hemsida kan du läsa mer besöksmål, aktiviteter och evenemang