Artikeln publicerades 27 oktober 2023

Nu inleds arbetet med att implementera O365

Som vi informerat om tidigare är det nu dags att implementera Microsoft O365 i Vindelns kommun.

Som en del av vår strävan att förbättra vårt arbetsflöde och arbetsmiljö har sedan tidigare beslutat att införa Microsoft O365 som vårt nya digitala kontorsstöd.

Nästa vecka startar arbetet med införandet av O365 i skarpt läge. Detta innebär att vi under vecka 46 kommer Skype att stängas ner helt och ett tips är att boka om alla dessa möten till Tems succesivt eftersom tjänsten försvinner.

För dig som medarbetare innebär införandet av O365 att du har erbjudits en utbildning i systemet med start nästa vecka. Utbildningarna sker dels på distans, men även fysiskt på Forum, Renforsskolan. Om du saknar inbjudan till utbildningarna prata med din närmaste chef.

Det är viktigt att vi alla engagerar oss i dessa utbildningar för att säkerställa en smidig övergång och för att maximera fördelarna med O365. Utbildningarna kommer att ske på schemalagda tider och vi uppmuntrar er att aktivt delta.

Dessa utbildningar kommer att utrusta er med de nödvändiga färdigheterna för att dra full nytta av de kraftfulla verktyg och funktioner som O365 erbjuder.

Vi tror att övergång kommer att stärka vår organisation och möjliggöra smidigare samarbete och kommunikation inom Vindelns kommun och samt externa aktörer/verksamheter.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att bemästra O365 och skapa en mer produktiv arbetsmiljö.

Under utbildningarna kommer det finns tid och möjlighet att ställa frågor och diskutera hur vi ska jobba med O365 och Teams.

 

Här finns allt utbildningsmaterial om O365