Artikeln publicerades 3 mars 2023

Moa Hammar ny miljö- och byggchef

Moa Hammar blir ny miljö- och byggchef i Vindelns kommun. Hon har sedan tidigare vikarierat på tjänsten men blir nu permanent i rollen. Hon ersätter Jenny Naarttijärvi som går vidare till nya utmaningar med ny uppdragsgivare.

Hammar har en gedigen bakgrund med drygt sex års anställning som miljöinspektör och är väl insatt i kommunens arbete med miljö- och byggfrågor.

- Jag känner mig både inspirerad och motiverad att tillsammans med mina fantastiska kollegor få möjlighet att bidra till att utveckla Vindelns kommun de kommande åren, säger hon.

Målsättningen är att såväl kommunens som näringslivets behov av arbetskraft och ökad inflyttning ska gå hand i hand för att utveckla bygden och där blir utvecklingen av bygglov- och detaljplanearbetet en viktig faktor för att möta framtidens boendebehov.

- I centralorten är det cirka 30 detaljplaner som ska ändras för att göra det lättare att bygga större. Det känns glädjande att vi redan nu har gett klartecken för radhus i såväl Vindeln som Tvärålund samt att vi påbörjat vår process kring Vindeln Innovation Center, säger Moa Hammar.