Annonsering

Annonsen har flera syften. Ett syfte är att beskriva arbetsuppgifterna som ska utföras och kompetenserna vi söker. Ett annat syfte är att annonsen beskriver hur det är att jobba hos oss. En välskriven annons lockar sannolikt fler relevanta kandidater.

Språket i annonsen

Språket ska vara enkelt, tydligt och inkluderande. Undvik klyschor och högtravande språk. Skriv precis vad du menar och håll det enkelt. Försök förklara ditt budskap på ett så begripligt sätt som möjligt.

Varbi Recruit som verktyg

Vi använder oss av Varbi Recruit som rekryteringsverktyg. Där publiceras alla annonser och där kommer även alla ansökningar in. Via Varbi Recruit publiceras annonsen även på Platsbanken och Vindelns kommuns hemsida. Annonserna delas även i olika sociala medier; Facebook, Linkedin och ibland även Instagram.

Vi hjälper dig med annonsering

Som chef tar du själv fram ett annonsunderlag i Varbi, som vi på HR sedan publicerar. Använd mallen som heter ANNONSMALL inkl. bilagor om det saknas en ärendemall för just din tjänst. Följ anvisningarna i annonsmallen när du skriver din annons. Tänk på att inte ändra rubriker och avsnitt, utan endast brödtexten under respektive rubrik. Kontakta oss om du saknar inloggning i Varbi eller behöver hjälp på något annat sätt.

När en annons har publicerats i Varbi skapas även ett inlägg för utvalda sociala medier. Vid behov kan vi även använda oss av annonskampanjer på Facebook och Instagram, där du som chef står för kostnaden. Ta kontakt med HR-avdelningen för mer information.