Trygghetsboende

För dig som är pigg, har fyllt 65 år och vill ha mer trygghet och social samvaro samtidigt som du bor självständigt i egen lägenhet. Då kanske ett trygghetsboende är lösningen för dig. Du hyr din lägenhet på trygghetsboendet av det kommunala bostadsbolaget VIBO.

Om du är i behov av stöd kring service och omvårdnad kan du ansöka om detta i form av hemtjänst. Du kan även ansöka om trygghetslarm.

Dessa insatser ansöker du om hos kommunens biståndshandläggare.

Almagårdens Trygghetsboende

På Almagårdens trygghetsboende finns en trygghetsvärd tillgänglig dagtid på vardagar. Trygghetsvärden finns som stöd för att planera och stötta samvaro och aktiviteter för dig som boende på Almagården.

Lokaler finns för gemensamma aktiviteter och social samvaro. Lunch går att beställa via trygghetsvärden. Den serveras i matsalen eller som matlåda.

Adress: Villavägen 9, 922 32 Vindeln

Trygghetsvärdinna:
Barbro Arvidsson Löfgren, 0933-140 26

Ansvarig Verksamhetschef:
Liza Wikström, 0933-140 25

Åmbackens Trygghetsboende

På Åmbackens trygghetsboende finns en Kock/Trygghetsvärd under vissa tider dagtid på vardagar. För den som önskar finns det möjlighet att köpa ett mål mat per dag, antingen äta i restaurangen eller ta med hem som matlåda. Det är husmanskost som serveras och är i huvudsak lagad från grunden.

Lokaler finns för gemensamma aktiviteter och social samvaro. Aktiviteter för de boende och äldre i Åmsele med omnejd bedrivs i samverkan med andra aktörer.

Adress: Dammvägen 8, 922 75 Åmsele

Kock och Trygghetsvärdinna:
Sofia Öhman, 070-508 24 78

Ansvarig Verksamhetschef:
Liza Wikström, 0933-140 25