Artikeln publicerades 15 maj 2024

Fritidshemmens dag firades i strålande sol

Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år. Det är en dag med fokus på att skapa glädje för eleverna, lyfta fram det bästa med verksamheten och uppmärksamma det viktiga arbetet som fritidshemmen bedriver.

På Älvbrinkens fritidshem bjöd tisdagseftermiddagen på roliga lekar, samarbetsövningar och mycket skratt och glädje. Fikabordet var dukat med allt från bubblig läsk och festliga snittar till den klassiska korv med bröd. För många av barnen var det en helt ny och spännande upplevelse att testa snittar.

- Det här är en dag med stor gemenskap där alla elever möts över åldrarna och får prova på olika aktiviteter tillsammans. Sen är det något magiskt över den här dagen, det är nämligen alltid bra väder, säger Sara Lindahl Hagborg, en av Älbrinkens 6 fritidspedagoger.

Solen strålade verkligen och björkens musöron hann nästan spricka ut under vårt besök. Tack Älvbrinkens alla fantastiska barn och pedagoger för att vi fick komma på er dag.

snittar och läsk serverade utomhus på ett bord

Snittar och bubblig läsk serverades när Älbrinken firade fritidshemmens dag