Artikeln publicerades 28 november 2023

Succé för psykeveckan i Vindeln

a

Ångestloppet 10 november blev kulmen på Psykeveckan i Vindeln, ett lopp där alla var vinnar egenom att springa och därmed bryta stigmat kring ämnet psykisk ohälsa.

Under veckan 6-10 november hölls Psykeveckan i Vindeln med syftet att belysa och bekämpa stigmat kring psykisk ohälsa.

Med ett omfattande program av föreläsningar och aktiviteter lyckades arrangörerna skapa en plattform för öppna samtal och ökad medvetenhet kring psykisk hälsa.

Veckan kulminerade i Ångestloppet, ett lopp där alla är var vinnare och som lockade många deltagare från olika åldrar och bakgrunder. Loppet, som ägde rum i centrala Vindeln, skapade en möjlighet att förena motion med medvetenhet kring psykisk ohälsa.

Flera inspirerande föreläsare däribland Linnéa Claeson och deltog under veckan och delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

- Psykeveckan har verkligen öppnat upp dialogen kring psykisk ohälsa. Vi är övertygade om att öppenhet och gemenskap kan bana väg för bättre psykisk hälsa. Vi vill också rikta ett stort tack till alla samarbetspartners som stöttade Ångestloppet och övriga evenemang under veckan. Samarbetet visar på det starka samhällsstödet för att adressera och minska stigmat kring psykisk ohälsa, säger Marianne Paavola, projektledare.

Ett stort tack till våra samarbetspartners som bidrog till Ångestloppet;
HaiRecycle AB, Kaffe Skog och Tryck, Rototilt, Indexator, Bygma, Vimek, ICA, IM´s, OKQ8, Blossom, COOP, Qlip4you, Frasses, Tre Kronor, Tittis, Skostället, Brandts blommor och begravningsbyrå, Vindeln Handel, Fröken Fot, Räddningstjänsten, Lions, Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Tilia Hälsocentralen, Korpen, Vindelns IF, ABF, Biblioteket.

Ett särskilt tack till Henrik Enström och hans kollegor på Tekniska, Vindelns Kommun samt Roland Widmark, Lions, som ordnade så fint med musik i parken.