Artikeln publicerades 2 oktober 2023

Vindeln Business Week kopplar samman skola och näringsliv

På torsdag 5 oktober kommer Vindeln Business Week att äga rum på Fritidscentrum.

Detta årliga evenemang fungerar som en bro mellan skolan och näringslivet och ger elever möjligheten att utforska karriärmöjligheter och interagera med företag och organisationer.

Under Vindeln Business Week kommer eleverna att få insikt i olika branscher och företag genom interaktiva presentationer och diskussioner. Det är en värdefull möjlighet för eleverna att lära sig om olika yrken och karriärvägar samtidigt som företagen har möjlighet att interagera med potentiella framtida talanger.

- Vindeln Business Week är en fantastisk möjlighet för våra elever att uppleva verkligheten utanför klassrummet. Det ger dem insikter och inspiration för deras framtida karriärer, säger Renforsskolans rektor Rebecka Edin som tillsammans med Bodil Jacobsson, biträdande rektor, ansvarar för eventet.

Fritidscentrum i Vindeln är platsen för detta evenemang och det förväntas som brukligt bli en givande dag för både elever och företag. Vindeln Business Week är ett utmärkt exempel på samarbete mellan skolan och det lokala näringslivet för att stärka utbildningen och förbereda eleverna för deras framtida karriärer.

I fjol anmälde sig hela 27 företag till elevmässan som ser ut att få samma respons från näringslivet i år. Dessutom föräras eventet med en stor scen med storbildsskärm under torsdagen eftersom "mässan" också är starten på den stora Vindelngalan som genomförs dagen efter med över 50 (!) företag anmälda.

- Vi är stolta över att vara värdar för Vindeln Business Week. Det här evenemanget hjälper eleverna att knyta värdefulla kontakter och ger dem möjligheten att hitta sin passion inom olika yrken och branscher, konstaterar Rebecka Edin och Bodil Jacobsson samstämmigt.