Artikeln publicerades 13 mars 2023

Vindelnbostäder AB planerar för 23 hyreslägenheter i Vindeln

Det behövs fler bostäder i Vindelns kommun för att möta parera framtidens utmaningar med ökad kompetensförsörjning inom både den kommunala sektorn och det privata näringslivet. För att möta behovet planerar nu Vindelnbostäder för att bygga nytt hyreshus med 23 lägenheter i centrala Vindeln på fastigheten Sockenmagasinet 4-5.

Sockenmagasinet

Sockenmagasinet planeras att uppföras i centrala Vindeln med 23 lägenheter.

Förra veckan offentliggjordes upphandlingen för totalentreprenad där sista anbudsdag är 24 april.

Nästa steg blir nu att upphandla och förhoppningsvis få igång byggandet av 23 attraktiva lägenheter på Sockenmagasinet på Häradsvägen i centrala Vindeln. Huset blir ett trevåningshus med tillhörande balkonger, tvättstuga, parkeringar, miljöhus samt carport.
- Bostadsytan kommer vara 1442 kvadratmeter med ett varierat utbud av lägenheter fördelade på 1:a, 2:or, 3:or och 4:or. Placeringen av hyreshuset blir närmast perfekt med gångavstånd till service som bland annat livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral och tandläkare, säger Rosencrantz.

 

Med den här satsningen tar Vindelns kommun ytterligare krafttag i frågan om kompetensförsörjning, tillväxt och utveckling. Under hösten 2023 planeras byggstart för tio nya hyreslägenheter i Tvärålund och ambitionen är att inflyttning kan ske under 2024. Hyreshuset kommer även det att ägas och förvaltas av Vindelbostäder AB.
Nu blir Sockenmagasinet ytterligare en pusselbit för att skapa fler boendemöjligheter.
- Vi hoppas och tror att marknaden är intresserad att bidra och ytterligare utveckla den starka tillväxt som finns i Vindeln kommun, säger Tobias Rosencrantz, vd, Vindelnbostäder AB.

Kontaktperson;
Tobias Rosencrantz, vd, Vindelnbostäder AB, 073-033 49 39