Artikeln publicerades 9 mars 2023

Sök bygglov i god tid om du ska bygga

Under våren är det högsäsong för bygglovsansökningar. Har du tänkt bygga något till sommaren är det bra att du lämnar in din ansökan i god tid.

Tips inför din ansökan

Det finns en hel del du som sökande kan göra för att öka möjligheterna att få ett snabbt beslut. Här följer några bra tips inför din lovansökan:

· Lägg tid på din ansökan, se till att den är komplett när du skickar in den. Vi börjar inte handlägga ditt ärende förrän din ansökan är komplett.

· Ritningarna är en viktig del av ansökan och de ska vara fackmässigt utförda. Om du känner dig osäker, ta hjälp av en fackman för att rita dem.

Alla områden har inte en detaljplan som styr vad eller hur du får bygga, men om det finns en detaljplan för just ditt område underlättas handläggningen om det du vill bygga stämmer med detaljplanen. Se aktuella detaljplaner.

Drop-in träff

Onsdag 21 mars erbjuder vi dig på en möjlighet till drop-in och träffa vår personal för att få tips och råd med dina bygglovsfunderingar samt frågor om enskilda avloppsanläggningar. Har du en fråga om en specifik fastighet behöver vi veta fastighetsbeteckningen.

Välkommen att träffa oss!

Datum: Onsdag 21 mars.
Tid: 16.30-18.30
Plats: Kommunkontoret

Har du frågor, kontakta handläggarna på bygglovsavdelningen så hjälper vi dig!

Måndag, tisdag och torsdag kl. 13.00-14.00 0933-140 28.
Övrig tid, ring växeln, 0933-140 00.

Mejla gärna dina frågor till bygglov@vindeln.se
Lämna ditt nummer om du vill bli uppringd!