Artikeln publicerades 2 december 2022

Tre lokala entreprenörer tar över driften av Vindelforsarnas camping

Direkt efter nyår tar tre lokala Vindeln-entreprenörer över driften av Vindelns camping nere vid populära Renforsen. Joel Lindfors, Erik Jakobsson och Roddy Abarzua har tillsammans ambitionen att skapa nya förutsättningar för området.
Dessutom passar de på att byta namn till Vindelforsarnas camping.

- Vår vision är placera camping- och rekreationsområdet på kartan igen och förstärka området som ett populärt utflyktsmål. Café Mjölnaren ska vi utveckla och förstärka. Vi kommer även försöka jobba med fler och mer evenemang och turism, berättar Joel Lindfors och får medhåll av sina kollegor.

I hjärtat av Vindelforsarnas naturreservat i Vindelns kommun, Västerbottens län och inom biosfärsområdet Vindelälven-Juhttátahkka finns natursköna Vindelforsarnas camping.

Anläggningen består av 50 fasta uppställningsplatser för husvagnar där tio stycken är på asfalt och kan användas för åretruntbruk, servicebyggnad, stugby bestående av tre byggnader med totalt åtta lägenheter.

- Det är klart att vi har gått och sneglat på det här området och haft våra drömmar hur vi skulle kunna utveckla det. När det sedan kom ut på anbud agerade vi direkt. Campingområdet är anläggning med naturupplevelser runt knuten och fina möjligheter till motion, rekreation, fiske och naturupplevelser. Vi har många tankar och idéer på hur vi skulle kunna utveckla anläggningen, berättar Lindfors.

Hela naturreservatet är ett populärt besöksmål under alla årstider. Under sommaren hålls konstutställningen Konst i Kvarn samt Hantverk i Kvarn och populära Nationalälvens dag, vilket lockar tusentals besökare till området.

Men trion, alla med gemensam bakgrund inom Räddningstjänsten i Vindeln , vill locka ännu fler besökare till området nere vid Vindelforsarna.

- Dels vill vi förstås fortsätta samarbeta med Konst i Kvarn och deras fantastiska verksamhet. Vi har också ambition att bjuda på minst ett årligt återkommande evenemang varje år. Det känns verkligen lockande att få den här chansen. Det finns massor av möjligheter, säger trion samstämmigt.