Artikeln publicerades 14 oktober 2022

Drygt 5,5 miljoner kronor beviljats till "Attrahera flera" där Vindeln medverkar

Kranskommunerna till Umeå har fått beviljat 5 514 600 kronor för projektet "Attrahera Flera" av region Västerbotten. Projektet syftar till att öka näringslivets förutsättningar vad gäller kompetens- och företagsattraktion samt samhällsattraktion.

Vännäs kommun är projektägare där även Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors och Vindeln ingår.

- Vi är mycket glada åt detta förstås, men vi är inte i mål. Tillväxtverket ska också godkänna och bevilja sin del och detta besked kommer i december. Vi ser med spänning fram emot ett positivt beslut, säger Caroline Nyström, projekledare, Vindelns kommun.

Totalt ska 68,5 miljoner delas ut fördelat på 20 olika projekt som ska bidra till såväl den regionala tillväxten som länets attraktionskraft och framtidsförmåga.

– Vi står mitt i en historisk samhällsomvandling och det känns väldigt roligt att kunna stötta så många projekt som bidrar till att göra norra Sverige mer attraktivt, säger Rickard Carstedt (S) ordförande i regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.