Artikeln publicerades 18 juli 2022

Upphandling av Vindelns camping

Vindelns kommun söker nu dig som från den 1 januari 2023 vill driva och utveckla Vindelns camping och tillhörande Café Mjölnaren genom tjänstekoncessionsavtal.

Degerforsen från ovan

I hjärtat av Vindelforsarnas naturreservat i Vindelns kommun, Västerbottens län och inom biosfärsområdet Vindelälven-Juhttátahkka finns natursköna Vindelns camping. En anläggning med naturupplevelser runt knuten och fina möjligheter till motion, rekreation, fiske och naturupplevelser. I campingavtalet ingår även drift av café Mjölnaren, belägen i den gamla mjölnarbostaden från 1889. I anslutning till campingen finns bland annat Degerfors Qvarn från 1888 samt Hotell Forsen, som drivs av ett annat företag. Hela naturreservatet är ett populärt besöksmål under alla årstider. Under sommaren hålls konstutställningen Konst i Kvarn samt Hantverk i Kvarn, vilket drar tusentals besökare till området.

Campinganläggningen består av 50 fasta uppställningsplatser för husvagnar där 10 stycken är på asfalt och kan användas för åretruntbruk, servicebyggnad, stugby bestående av tre byggnader med totalt 8 lägenheter. Mjölnaren fungerar som ett sommarcafé och har tidigare även använts som reception för campingen. Det finns elradiatorer för kompletteringsvärme under kalla dagar. Till byggnaden finns en stor inglasad altan med plats för fika- och matgäster och utanför Mjölnaren finns även plats för en uteservering.

Läs mer i upphandlingsunderlagen som finns via upphandlingstjänsten e-avrop.

Där ställer du eventuella frågor som rör upphandlingen samt gör din ansökan om att bli hyresgäst och driva Vindelns camping.

Varmt välkommen med din ansökan senast 30 september 2022!