Artikeln publicerades 15 juli 2022

En låda för spontanlek

Nu finns sju gula lådor utplacerade på olika platser i Vindelns kommun fyllda med olika spel och lekutrustning att låna.

Lek

Dessa lådor är till för att uppmuntra till spontana aktiviteter och rörelse, både för barn och för vuxna.

Lådorna har placerats ut i samverkan med berörda byaföreningar och där det brukar vistas barn och vuxna.

Vi hoppas att dessa lådor kan bli ett uppskattat inslag och uppmuntra till olika aktiviteter. Lådorna innehåller allt från exempelvis strandtennis, stångtennis, boccia och nummerkubb till frisbee och hästskokastning. För att så många som möjligt ska få glädje så hoppas vi såklart att sakerna läggs tillbaka i lådan efter man spelat klart, berättar Erika Johansson verksamhetschef kommunal utveckling.