Artikeln publicerades 16 juni 2022

"Många byar små blir en levande bygd - tillsammans är vi Vindeln"

Stort tack till dig och alla andra medborgare som hjälpt till med att arbeta fram en ny vision för Vindelns kommun. Nu kan vi glädjande nog presentera ett resultat.

Vindelälven från ovan

Stort tack till dig och alla andra medborgare som hjälpt till med att arbeta fram en ny vision för Vindelns kommun; "Många byar små blir en levande bygd - tillsammans är vi Vindeln"

I tisdags fattade ett enigt kommunfullmäktige beslut om den vision som ska gälla fram till 2030. Under hösten 2021 genomfördes gemensamma träffar med kommunens medborgare om Vindelns kommuns kommande vision för att skapa delaktighet i framtidens vision.

Vår bygd skapas gemensamt av alla som bor och verkar här. Vi bryr oss om vårt Vindeln, och därför också självklart om varandra. Vindeln ska vara kommunen där människor ser varandra och har mod och energi att ha en nära och en levande dialog. Här finns plats för eldsjälarna oavsett om de brinner för naturen, byn, idrotten, kulturen eller för sitt företag.

Utifrån dialog och synpunkter genomfördes en omröstning under perioden 25 maj-7 juni som underlag för beslut i kommunfullmäktige.

282 personer röstade på fyra olika visionsförslag och 112 röster, 40 procent, röstade fram följande vision; "Många byar små blir en levande bygd - tillsammans är vi Vindeln"

Till den kompletterande visionstexten röstade 49 procent, 139 av 282 röstade på detta förslag;

"Vindeln ska vara hemma – för alla som bor och verkar i kommunen. Här går livet ihop. Här finns plats för vardag och fest, arbete och ledighet och för familj och vänner. Här finns rum för utveckling och etablering. Här finns också plats för själen, för storheten och för äventyret – precis utanför dörren väntar det. Vi som bor här är alldeles vanliga människor, kanske bara lite stoltare och lite modigare än folk är mest"

Håll utkik efter kommande information om hur vi tillsammans kan arbeta för vår vision.

Använd gärna hashtagen #tillsammansärvivindeln till dina bilder i sociala medier

Här kan du läsa mer om Vindelns kommuns vision 2030 Pdf, 606.1 kB.