Artikeln publicerades 24 maj 2022

Årets Höjdpunkt - Vindelns Marknad

4 juni är det dags för årets efterlängtade vårmarknad.

Efter två års uppehåll på grund av covid-19 så kör Vindeln igång igen med sin traditionsenliga marknad där det blir det allt från karateuppvisning till fräsch mat.

Vi kollade läget med marknadsgeneralen Anders Hagström hur det ser ut inför årets event.

Hur ser bokningsläget ut för marknaden?
- I år är marknaden fullbokad med mer eller mindre 40 stycken bokade platser. Hästskoteatern kommer ha aktiviteter för hela familjen, som ett litet tivoli. En spännande upplevelse för alla barn som kommer och kollar. Orienteringsklubben ska också hålla i en orienteringsrunda i parken för alla som vill testa.

Blir marknaden som den varit förr?
- Det blir inte några större skillnader mellan årets marknad jämfört med de tidigare. Förut har det varit runt 60 bokade platser jämfört med årets 40. Det beror på att många flyttat och/eller vill inte behöva åka långt nu med de höga bensinpriserna. Men ingen behöver oroa sig. För även med lite färre medverkande så blir marknaden minst lika rolig som den alltid varit.

Hur blir det kring uppträdanden i parken nu när musikskolan inte finns längre?
- Det kommer ändå att ske olika uppträdanden på scen mellan 11-14. Sedan får man inte glömma det enorma godisregnet som kommer att ske, kl.13.00. Detta godisregn kommer vara större än den någonsin varit tidigare.

Vad är målsättningen med årets marknad?
- Nu när Corona-situationen förändrats så hoppas vi att det ska vara som förut. Målet med marknaden är att alla ska ha det trevligt, att alla ska ha en strålande dag. Vi ses där.


ARTIKELN SKRIVEN AV: CASSANDRA REAR (Prao-elev, Renforsskolan, årskurs 9)