Artikeln publicerades 6 maj 2022

Ny tandläkarmottagning öppnar snart upp i Handelsbankens gamla lokaler

I slutet på maj öppnar Olga Boukouvalas och hennes man Theodoros en ny tandläkarmottagning i Handelsbankens gamla lokaler på Järnvägsallén.

Olga Boukouvalas

Olga Boukouvalas och hennes man Thedoros längtade efter att bo på landsbygden. Efter 22 år i Stockholm har makarna köpt hus i Kamsjön och i slutet på maj öppnar de tandläkarmottagning i Vindeln.

- Kärleken till Norrland i kombination med behovet att kunna hjälpa människor fick oss att våga ta steget. Det känns fantastiskt spännande, säger hon.

Makarna Boukouvalas, hon från Ukraina och han från Grekland, har de sista 15 åren bedrivit en tandläkarpraktik i Stockholm. Men drömmarna om landsbygden och det vackra landskapet i Norrland skapade drömmar om något mer, något annorlunda.

Det är egentligen det som är huvudorsaken till att Vindeln nu för första gången inom överskådlig tid får en privat tandläkare i samhället. Björn Fällman drev privat klinik på Odlarvägen under 80-talet. Men sedan dess har det inte funnit någon tandläkare i samhället.

- Jag började längta och fundera på hur det är utanför storstaden. Jag fundera mycket på hur det skulle vara att leva och bo i Norrland? Vi började åka runt Sveriges olika landskap. Vi besökte Gotland, Öland och flera områden i södra Sverige. Sedan var vi Dalarna. Men det som hände var att Norrland och Vindeln tog mitt hjärta. Vi åkte dit så ofta vi kunde och lyckliga omständigheter gjorde att vi fastnade för ett hus i Kamsjön. Vi såg det, blev kära i huset och köpte det direkt, säger hon och skrattar.

- Men innan jag fattade beslut att flytta hit ville jag prova på och jobba i Norrland, vilket jag gjorde på Folktandvården i Lycksele, berättar hon.

Under tiden såg Olga dessutom såg ett behov och efterfrågan av hennes tjänster och det blev en lyckträff som hon inte hade räknat med.

- När bostadsrättsföreningen som vi hyrde lokal hos ville bygga om den till lägenhet och vi behövde flytta praktiken till annan lokal i Stockholm fick vi läge att förvekliga våra drömmar om att bo och arbeta i Norrland.

Om några veckor flyttar hon i nyrenoverade lokaler i gamla Handelsbankens kontor och hon hyllar alla berörda som hjälpt henne med etableringsprocessen.

- Det är så många fina och underbara människor och små änglar jag fått träffa som hjälpt oss få ordning på lokalen. Jag är så tacksam över allas bemötande, professionalitet och hur effektivt alla arbetat för att vi ska komma igång med verksamheten. Det kommer vi vara evigt tacksamma för, säger hon.