Artikeln publicerades 2 mars 2022

Stort tack till alla engagerade som arbetade med Rally Sweden 2022

Vindeln kommun vill rikta ett stort tack till alla funktionärer, föreningar, frivilliga, leverantörer och samarbetspartners som engagerat sig i Rally Sweden 2022.

Prins Carl-Philip i Kamsjön

Prins Carl-Philip besökte Rally Sweden och i fredags var han på plats i Kamsjön med kommunfullmäktiges ordförande Joakim Olsson samt Umeås kommunalråd Hans Lindberg och landshövding Helene Hellmark-Knutsson.

Det hårda arbetet från samtliga aktörer betalade av sig. Glädjande nog skrev FIA (Internationella bilsportsförbundet) ett nytt avtal där Rally Sweden därmed säkrats såväl 2023 och 2024.
Rally Sweden i Umeåregionen blev en stor succé till slut där också Vindelns kommun fick genomföra fyra av tävlingens sträckor i ett magiskt vinterlandskap där inte minst WRC-sändningarna lyfte fram vyerna på ett fantastiskt sätt över områdena kring Kulbäcksliden och Kamsjön.
- Jag vill, från Vindelns kommun, rikta ett stort tack till alla inblandade för de insatser som gjorts. Detta har bidragit till att sätta Vindelns kommun på kartan. Vi är glada över att vi kunnat vara en viktig del med våra omgivningar när tävlingen flyttades från Värmland, säger Therese Berg, kommundirektör.
Under fredagen förärades dessutom lilla Kamsjön med kunglig besök i form av motorintresserade Prins Carl-Philip som bevittnade rallyt tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande i Vindeln Joakim Olsson, Västerbottens landshövding Helene Hellmark-Knutsson och Umeås kommunalråd Hans Lindberg.
- Vi är extremt tacksamma för de engagemang och de hårda arbetet alla föreningar och eldsjälar lagt ner för att ta emot rallycirkusen till Vindelns kommun, säger Malin Bjurén, kultur- och fritidschef.

Här kan ni ta del av en sammanfattning av Rally Sweden 2022.