Artikeln publicerades 16 december 2021

Klostra.se växer och flyttar till dubbelt så stora lokaler på Avanäs Företagspark

E-handel

Den ökade efterfrågan på E-handelsbolaget Klostra.se produkter gör att företaget flyttar till dubbelt så stora lokaler på Avanäs Företagspark utanför Hällnäs.

E-handelsbolaget Klostra.se startade sin resa att sälja ekologiska produkter för drygt tio år sedan. För att möta den ökade efterfrågan flyttar nu företaget in i nya lokaler på Avanäs företagspark, utanför Hällnäs i Vindelns kommun.

 

Fokus är att öka kapaciteten och effektivisera hanteringen för lager och logistik.

- Vi dubblar lagerytan för att möta framtiden. Det är ett strategiskt val för oss att fortsätta vår verksamhet i kommunen. Det finns flera fördelar, inte minst ur logistiskt hänseende att vi kan fortsätta verka på orten, säger Mikael Sjöbeck, VD, Klostra.se

Den ökade efterfrågan på Klostra.se produkter har möjliggjort den satsning man gör i Avanäs.

- Vi som fastighetsägare välkomnar dem med öppna armar. De passar väldigt bra in i vår företagspark med goda ambitioner och stark utveckling. Vi är gärna med och satsar på bolag som vill och kan växa, säger Lars Martinson, Avanäs Företagspark AB i ett pressmeddelande.

Klostra.se är en digital handelsträdgård för hela Sverige som levererar allt med paket från odlare och trädgårdsgrossister från Sverige och Europa. Utbudet av ekologiska produkter hos dagligvaruhandeln var begränsade vid tidpunkten när Klostra.se såg dagens ljus.

Idén att starta en digital handelsträdgård är en framgångssaga. Mikael Sjöbecks fru Katja startade verksamheten för 11 år sedan. Vid senaste årsbokslutet landade omsättningen på 14 miljoner kronor.

Vi startade i liten skala och identifierade ett behov där vi kom in rätt i tiden på marknaden. Vi har sedan dess växt organiskt och har ökat vår omsättning med 25 procent de senaste åren. Idag sysselsätter vi fyra till fem heltidstjänster när det är högsäsong på våra produkter, berättar Mikael Sjöbeck.