Artikeln publicerades 10 december 2021

Försiktigt positiv trend på Älvbrinkens skola

För att minimera smittspridningen av covid-19 och skydda elever, personal och anhöriga fattades idag beslut om förlängd fjärrundervisning till och med tisdag 14 december.

- Skolan har haft stor smittspridning av covid-19 och självklart är det aldrig en optimal situation att tvingas erbjuda eleverna inom grundskolan fjärrundervisning. Men i samråd och dialog med smittskydd Västerbotten ser vi försiktigt positiv nedåtgående trend gällande smittspridningen som vi värnar om. På måndag den 13 december bör alla elever testa sig för covid-19 igen. I väntan på provsvar stannar de hemma. Alla elever som är friska och hunnit få sitt provsvar är välkomna tillbaka till skolan onsdag 15 decemeber enligt ordinarie schema, säger Sara Rhenberg, rektor, Älvbrinkens skola.