Artikeln publicerades 17 september 2021

Din insats gör skillnad

Vindelns kommun söker just nu kontaktpersoner, kontaktfamiljer, familjehem och jourhem. Vill du vara med och göra skillnad för en annan människa? Det krävs ingen formell kompetens för att bli uppdragstagare. Vi fäster stor vikt vid intresse och lämplighet. Du bör dock ha en stabil livssituation samt tid, tålamod och ett intresse av att hjälpa en medmänniska.

Uppgiften som uppdragstagare är att på uppdrag av socialtjänsten och tillsammans med socialtjänsten och barnets eller ungdomens föräldrar tillgodose barnets behov av bland annat omsorg, stöd och en trygg tillvaro.

Det kan röra sig om ett par timmar per vecka eller en helg per månad i syfte att främja sociala kontakter, bryta isolering eller avlasta familjer. Det kan också handla om att öppna upp ditt hem för ett barn eller ungdom som av olika anledningar inte kan bo i det egna hemmet eller behöver omedelbart stöd och skydd för en kortare tid.

För uppdragen erbjuder vi ett arvode som baseras på uppdragets svårighetsgrad och antalet kontakter. Du får även ersättning för dina omkostnader.

Låter det intressant?

Kontakta gärna socialsekreterare Jennifer Lundberg på 0933-140 08 

om du vill veta mer eller om du vill anmäla intresse.

Det går också bra att skriva till jennifer.lundberg@vindeln.se så kontaktar jag dig.

Du kan även göra en intresseanmälan till Familjehem Sverige.