Starta företag

Om du funderar på att etablera dig i kommunen eller har planer på att starta eget företag i kommunen kan du kontakta vår näringslivsavdelning för lotsning och rådgivning. Det finns många olika organisationer som kan hjälpa dig när du ska starta eget eller när du vill utveckla ditt företag. Här har vi samlat några av dem som kan ge dig hjälp och stöd.

Starta eget företag

Vindelns kommun erbjuder kostnadsfri rådgivning på vägen mot eget företagande. Välkommen att kontakta vår näringslivsavdelning så hjälper vi dig vidare i processen.

angelica.johansson@vindeln.se

Tel: 070-233 26 21

karin.strand@vindeln.se

Tel: 072-459 54 14

Hjälp från Arbetsförmedlingen

Starta eget-kurser

Om du vill gå en kurs i att starta eget finns det i Umeå. Du kan exempelvis gå en starta eget-kurs via Arbetsförmedlingen.

Stöd vid start av näringsverksamhet

Om du är arbetssökande med goda förutsättningar att starta eget, kan du i vissa fall få ekonomiskt av Arbetsförmedlingen.

Verksamt

På Verksamt.se hittar du information och tjänster för dig som vill starta företag. Här finns information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera din näringsverksamhet. Här kan du titta på filmer och få information om skatter, moms och annat som du behöver veta vid företagsstarten.

Skatteverket

Via Skatteverket får du allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration med mera. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring att starta eget och att vara nyföretagare. Gå in på Skatteverkets webbplats för att se när närmaste informationstillfälle äger rum.

Coompanion

Coompanion i Västerbottens län är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Almi Företagspartner

Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder finansiering och rådgivning. Almi företagspartners webbplats

Ung Företagsamhet (UF)

Ung företagsamhet är en ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå.

Företagarna, Vindeln

Företagarna Länk till annan webbplats. företräder omkring 60 000 företagare genom 250 lokalföreningar. De erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar att bli framgångsrika. Oavsett hur företagaren definierar framgång!

eXpression Umeå

eXpression Umeå Länk till annan webbplats. är en företagsinkubator som möjliggör utveckling av drivna kreatörer med idéer, innovationer eller företag inom de konstnärliga, kulturella och kreativa näringarna. De erbjuder effektiva och nytänkande metoder, en kreativ coworkingmiljö och prototyplabb i världsklass. Tillsammans visar de kreativa näringarna vägen till framtidens hållbara tillväxt!

Go Business

Hos Go Business Länk till annan webbplats. får du som har startat företag inom kreativa och kulturella områden, eller du som har en innovation inom tjänstesektorn, stöd i att göra dina drömmar till verklighet. Du får massor av inspiration och värdefulla verktyg för att utveckla dina idéer, ditt varumärke och dig själv som entreprenör. De erbjuder affärsrådgivning, coachning och kontorsplats i kreativa miljöer och ett lärande ihop med andra människor med liknande utmaningar. Tillsammans jobbar de för att du ska kunna fokusera på allt som är väsentligt för att komma igång och komma vidare och ha kul på vägen!

Kontakt

Angelica Johansson, företagslots, Tel: 070-233 26 21

angelica.johansson@vindeln.se