Starta företag

Om du funderar på att etablera dig i kommunen eller har planer på att starta eget företag i kommunen kan du kontakta vår företagslots. Det finns många olika organisationer som kan hjälpa dig när du ska starta eget eller när du vill utveckla ditt företag. Här har vi samlat några av dem som kan ge dig hjälp och stöd.

Vindelns kommun erbjuder kostnadsfri rådgivning på vägen mot eget företagande. Välkommen att kontakta kommunens företagslots Angelica Johansson.

Hjälp från Arbetsförmedlingen

Starta eget-kurser

Om du vill gå en kurs i att starta eget finns det i Umeå. Du kan exempelvis gå en starta eget-kurs via Arbetsförmedlingen.

Stöd vid start av näringsverksamhet

Om du är arbetssökande med goda förutsättningar att starta eget, kan du i vissa fall få ekonomiskt av Arbetsförmedlingen.

Verksamt

På Verksamt.se hittar du information och tjänster för dig som vill starta företag. Här finns information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera din näringsverksamhet. Här kan du titta på filmer och få information om skatter, moms och annat som du behöver veta vid företagsstarten.

Skatteverket

Via Skatteverket får du allmän information om skatteregler, bokföring, deklaration med mera. Skatteverket har flera bra, kostnadsfria informationstillfällen kring att starta eget och att vara nyföretagare. Gå in på Skatteverkets webbplats för att se när närmaste informationstillfälle äger rum.

Coompanion

Coompanion i Västerbottens län är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Almi Företagspartner

Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. De erbjuder finansiering och rådgivning. Almi företagspartners webbplats

Ung Företagsamhet (UF)

Ung företagsamhet är en ideell förening som verkar för att införa företagande och näringsliv i den svenska gymnasieutbildningen. Ungdomar i åldern 16-20 år får under ett läsår prova på att starta, driva och avveckla ett företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Under läsåret ges UF-ungdomarna dessutom möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på regional, nationell och även internationell nivå.