Vill du gå en utbildning som leder till jobb

I Vindeln finns det många olika yrkesutbildningar som leder till jobb.

Precis som övriga kommuner i Västerbotten har Vindelns kommun avtal med Astar, Yrkesakademin och Medlearn när det kommer till yrkesutbildningar.

Alla yrkesutbildningar är gymnasiala och längden är mellan 1-2 år. Många utbildningar går att läsa både som skolförlagd, distans och fjärr. Det är samma utbildningar som om du hade läst ett gymnasieprogram. Men det som gör dem kortare är att du plockar bort alla teoretiska kurser som bland annat samhällskunskap, historia, och naturkunskap och fokuserar enbart på yrkesämnena.

Exempel på yrken du kan utbilda dig till är;

• CNC-operatör
  • Svetsare
  • Maskinoperatör
  • Snickare
  • Målare
  • Elektriker
  • Nätverkstekniker
  • Personbilsmekaniker
  • Lastbilsmekaniker
  • Butikssäljare
  • Frisör
  • Hotellvärd
  • Kock
  • Serveringspersonal
  • Restaurangbiträde
  • VVS-montör
  • Fastighetstekniker
  • Undersköterska
  • Barnskötare
  • Elevassistent

Läs mer om vårt utbud på våra leverantörers hemsidor;

Astar – www.astar.se Länk till annan webbplats.
Yrkesakademin – www.ya.se Länk till annan webbplats.
Medlearn – www.medlearn.se Länk till annan webbplats.

De flesta av våra utbildningar har starter flera gånger varje år. Att läsa en yrkesutbildning hos oss ger dig stora chanser att byta yrke. Här kan du läsa mer om du är nyfiken på att gå en utbildning hos oss.

Kontakta oss i Vindeln om du är intresserad av att läsa en utbildning. Vi har egna ansökningstider och ansökan Länk till annan webbplats. går alltid genom din egen hemkommun.