Kontakta oss

Här kan du kontakta oss på Lärcentrum om du behöver råd, hjälp och stöd med olika frågor.

På Lärcentrum har vi lugna och ljusa lokaler som du kan nyttja för att studera oavsett vilken studienivå du studerar. Det går även bra att låna en dator hos oss. Vi kan erbjuda dig handledning i dina studier. Då får då hjälp ett strukturera dina studier och hjälp med att hitta en studieteknik som passar dig.

Vi sitter i gamla brinkenskolan som är den gula höga byggnaden nära resecentrum och förskolan växthuset. Du hittar oss högst upp i byggnaden. Våra öppettider är måndag till fredag klockan 8-15.

Under sommaren:

Under vecka 27 har vi begränsat med personal på plats och du kan få vänta lite längre på att få svar. Vi har sommarstängt vecka 28-30. Vi öppnar igen 31/7-23.
Under vecka 28-30 finns det begränsade möjligheter att få hjälp med dina frågor. Vi läser mail i mån av tid. Du når oss bäst på komvux@vindeln.se.

Besöksadress:
Storvägen 54
922 31 Vindeln

Här är kontaktuppgifter till vår personal


Elina Junes
Lärare i SFI, administratör

Jag jobbar som administratör på Lärcentrum i Vindeln. TIll mig kan du vända dig för många olika saker. Jag jobbar med adminstration av våra digitala leverantörer (Hermods och Astar) och har ett nära samarbete med vår studie- och yrkesvägledare. Tillsammans kan vi hjälpa dig med det mesta. Jag hjälper dig även att boka in alla typer av prov/tester/tentor.

Det här kan jag hjälpa dig med;

 • Alla frågor om Hermods: Förlängning/avbrott/studieplaner.
 • Frågor om hur du ansöker till vuxenutbildningen i Vindeln.
 • Studieförsäkran och rapportering av studieresultat till CSN.
 • Bokning av prövning/tenta/nationella prov
 • Intyg och betyg för dig som studerar eller har studerat hos oss.
 • Bokning av handledning för dig som behöver hjälp med dina studier.

Kontakt; komvux@vindeln.se
072 - 220 47 46


Linda Bengter
Studie- och yrkesvägledare

Jag är studie- och yrkesvägledare. Jag kan ge dig vägledning inför vilka studier och yrken som kan passa dig. Du är välkommen att prata med mig om alla frågor du kan ha om studie- och yrkesval. Det går bra att boka en tid med mig digitalt eller på plats i våra lokaler.

Det här kan jag hjälpa dig med;

 • Vägledningssamtal.
 • Frågor om examen och behörigheter.
 • Planering av utbildning samt utbildnings- och yrkesvägar.
 • Stöd med att skicka in utländska utbildningsdokument till UHR.
 • Stöd vid kontakten med CSN.
 • Samverkan med vården, arbetsmarknadsenheten, arbetsförmedlingen, socialtjänsten mm (ditt medgivande krävs).

Kontakt; linda.bengter@vindeln.se
072-538 75 52

Evelina Thunberg
Lärare i SFI

Jag är lärare i SFI. Det går bra att maila, smsa eller ringa mig.
Kontakt; Evelina.Olsson@vindeln.se
072- 220 47 43


Jörgen Granlund
Lärare i SFI och arbetslivsorientering

Jag jobbar som lärare i SFI. Jag har även orienteringskursen arbetslivsorientering som våra SFI-elever läser. Jag har därför även en del företagskontakter.
Kontakt; jorgen.granlund@vindeln.se
072 - 220 47 41


Jennifer Norgren
Handledare och Logoped

Jag jobbar som handledare på Lärcentrum. Jag jobbar med att ge dig som läser SFI extra stöd i och utanför klassrummet med allt från uttalsträning, läs- och skrivinlärning samt studieteknik. Jag kan även ge dig som läser gymnasiala kurser på någon av våra utbildningsleverantörer extra handledning i dina studier. I handledningen går vi då igenom struktur och studieteknik för att du ska kunna ta dig framåt i dina studier på bästa möjliga sätt.

Kontakt; jennifer.norgren@vindeln.se
072-453 36 61

Magnus Olofsson
rektor

Som rektor på lärcentrum är det är jag som har det övergripande ansvaret över vuxenutbildningen. Jag är ytterst ansvarig för antagningsprocessen och leder samt samordnar det pedagogiska arbetet och ansvarar för att det följer läroplanens mål och riktlinjer. Jag ansvarar för att verksamheten följs upp och utvecklas tillsammans med personalen och har utifrån givna ramar ett ansvar att organisera och anpassa verksamheten så att de studerande får en kvalitativ utbildning.

Kontakt; magnus.olofsson@vindeln.se
070-327 29 27