Läs SFI hos oss

På Lärcentrum kan du gå SFI (svenska för invandrare).

Lärcentrum 3

På Lärcentrum kan du gå SFI (svenska för invandrare). Vi har undervisning på plats måndag till fredag mellan, klockan 08.30-12.00

 På Lärcentrum kan du gå SFI (svenska för invandrare). Vi har undervisning på plats måndag till fredag 8.30-12.00.

Du kan studera SFI på plats på skolan eller på distans. Du måste kunna studera minst 2 dagar i veckan om du ska gå SFI på plats. Du berättar för din lärare hur ofta du vill eller kan komma till skolan. Det går bra att jobba och studera på SFI samtidigt.

På SFI får du låna en dator eller en ipad som du får använda på skolan och ta med dig hem. Alla böcker du får är gratis.

På SFI lär du dig grunderna i svenska.

Det finns fyra kurser på SFI; A, B, C och D.
Du börjar i A-kursen om du inte studerat eller bara studerat lite i ditt hemland (0-3 år). Du börjar i B-kursen om du studerat men inte gått klart gymnasiet i ditt hemland. Har du studerat mer kan du börja direkt i C-kursen. Under hela din tid på SFI får du anpassad undervisning utifrån din skolbakgrund.

Efter D-kursen kan du fortsätta med nästa kurs som heter “grundläggande svenska som andraspråk”. Det är en kurs på grundskolenivå. Den kursen kan du läsa på distans via Hermods. Vi erbjuder handledning om du vill ha stöd i dina distansstudier. Du kan även läsa den i kombination med en yrkesutbildning mot barnskötare eller undersköterska.

Om du vill gå SFI gör du en ansökan till oss. Länk till annan webbplats.