Vindeln - länk till startsida

Flytt och folkbokföring

Om du planerar att flytta till annan kommun och bli folkbokförd (skriven) där måste du meddela Gymnasieantagningen dina planer så snart som möjligt så att vi kan informera den kommun du tänker flytta till. Det har betydelse för hur din ansökan behandlas.

Vi har två olika flyttanmälningar, en för flytt inom Västerbotten och en för flytt utanför. Om du bara ska flytta, inte ändra folkbokföring, behöver du inte meddela oss. Till exempel om du kommer att bo inackorderad eller på elevhem när du börjar gymnasiet.

Om du på grund av studier ska bo på annan ort, ska du ändå vara folkbokförd hos din eller dina vårdnadshavare. Det gäller så länge du går gymnasiet om du påbörjade utbildningen innan du fyllde 18 år. Denna regel gäller tills du fyller 21 år.

Mottagande

Om du kommer att ändra folkbokföring efter slutantagningen i slutet av juni kommer du tas emot i andra hand, och du kommer in efter de förstahandsmottagna i mån av plats. Först när du har blivit folkbokförd i den nya kommunen kan du bli mottagen i första hand.